betfair-logo-imageΟι Έλληνες προσήλθαν εκ νέου στις κάλπες στις 17 Ιουνίου, αναδεικνύοντας πρώτο κόμμα τη Νέα Δημοκρατία, μετά από μία βραδιά που αρχικά προμηνύονταν συναρπαστική, αλλά τελικά κρίθηκε νωρίς. Οι προβλέψεις όπως είχαν αποτυπωθεί στις αγορές του ανταλλακτηρίου της Betfair επιβεβαιώθηκαν στο μεγαλύτερο βαθμό, καθώς από τα μέσα της τελευταίας εβδομάδας προ των εκλογών έδειχναν ένα σαφές προβάδισμα της παράταξης του Αντώνη Σαμαρά έναντι αυτής του Αλέξη Τσίπρα.

Τα πρώτα exit-poll, ωστόσο, θόλωσαν εκ νέου το τοπίο, αφού δεν έβγαζαν ξεκάθαρο νικητή. Λίγο μετά τις 19.00, η Νέα Δημοκρατία από το 1,20 εκτοξεύτηκε στο 1,70 για να είναι το πρώτο κόμμα. Σταδιακά η απόδοση άρχισε να υποχωρεί ξανά, μέχρι να φτάσει στο 1,01 λίγο αφότου ανακοινώθηκε το τελικό αποτέλεσμα του exit-poll. Συνολικά, η μεγαλύτερη απόδοση στην οποία ταιριάστηκε η Νέα Δημοκρατία σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ήταν το 2,00, με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α να σημειώνει ως χαμηλότερη απόδοση το 1,98 στο να κερδίσει τις εκλογές.

Ως μίνι-έκπληξη μπορεί να χαρακτηριστεί το ότι η Νέα Δημοκρατία συγκέντρωσε ποσοστό ψήφων μεγαλύτερο του 29%, γεγονός που άγγιξε το 3,50 στη σχετική αγορά της Betfair. Αντιθέτως, επιβεβαιώθηκε η πρόβλεψη για ποσοστό του ΣΥ.ΡΙΖ.Α κάτω από το 28%, κάτι που ανταλλάσσονταν στο 1,47 πριν από την εκλογική μάχη, αν και το θολό πρώτο exit-poll εκτόξευσε προσωρινά την απόδοση στο 6,00.

Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με την απόδοση στο ποσοστό του ΠΑΣΟΚ λίγο μετά τις 19.00, καθώς δεν φαινόταν να ξεπερνά το 11%, κάτι που ταιριάστηκε στο 6,00 στο live του ανταλλακτηρίου. Τέλος, απόλυτη ταύτιση με τις προβλέψεις είχε το αποτέλεσμα στον αριθμό των επτά κομμάτων που θα έχουν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, όπερ ανταλλάσσονταν μόλις στο 1,18.

Στο… περιθώριο των εκλογών είχαμε και τη μεγάλη επιτυχία της Εθνικής Ελλάδος με την πρόκριση στους «8» του Euro 2012. Ο χρυσός σκόρερ Γιώργος Καραγκούνης ταιριάστηκε στο 38,00 για να είναι ο παίκτης που θα πετύχαινε το πρώτο γκολ της αναμέτρησης με τη Ρωσία, ενώ το σκορ ημιχρόνου 1-0 ταιριάστηκε στο εκκωφαντικό 800,00 στο live. Μετά την ήττα από την Πολωνία στη 2η αγωνιστική, η απόδοση στην Ελλάδα για πρόκριση είχε φτάσει στο 16,00 στο ανταλλακτήριο της Betfair! Η Εθνική μας ανταλλάσσεται πλέον στο 60,00 για την κατάκτηση του Euro 2012.

Για πληρέστερη ενημέρωση για την αγορά των στοιχημάτων της Betfair μπες στο www.betfair.com και για όλα τα τελευταία νέα, αναλύσεις και προγνωστικά διάβασε το blog: stoixhma.betfair.gr

 

 

Σχετικά με την Betfair

Η Betfair, αποτελεί την παγκόσμια μεγαλύτερη διαδικτυακή στοιχηματική κοινότητα μετά την επιτυχημένη και καινοτόμο ιδέα ανταλλαγής στοιχημάτων που παρουσίασε τον Ιούνιο 2000. Η Betfair, δίνει μεγάλη βαρύτητα στην τεχνολογία που χρησιμοποιεί και προσφέρει τη δυνατότητα στους πελάτες της να επιλέγουν τις δικές τους αποδόσεις και να στοιχηματίζουν μεταξύ τους ακόμα και μετά την έναρξη ενός γεγονότος. Η εταιρεία επεξεργάζεται καθημερινά 5 εκατομμύρια συναλλαγές, από τους 4.000.000 εγγεγραμμένους πελάτες της. Πέραν του ανταλλακτηρίου, η Betfair διαθέτει επίσης ένα πλούσιο πορτφόλιο καινοτόμων προϊόντων που περιλαμβάνουν καζίνο, πόκερ, exchange games.

Η Betfair έχει διακριθεί 2 φορές με τον τίτλο ‘Company of the Year’ στα British Industry’s Emerging Business Awards και αποτελεί την μοναδική εταιρεία στοιχήματος που έχει κερδίσει το Βραβείο της Βασίλισσας για τις Επιχειρήσεις καθώς το 2003 διακρίθηκε για την Καινοτομία της και πρόσφατα, το 2008, για το Διεθνές Εμπόριο.

Η Betfair, απασχολεί περισσότερους από 2,000 υπαλλήλους κυρίως στο Λονδίνο, στη Μάλτα και στην Αυστραλία. Η εταιρεία έχει άδεια λειτουργίας στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς και στην Τασμανία, Αυστρία, Ιταλία και Μάλτα.

No Comments

Comments for Betfair Εκλογές 2012 are now closed.